Ha érdekel a kovászos pizzakészítés világa és szeretnél többet megtudni a hosszú érlelésű, egészséges pizzatésztákról, de nem tudod, hogy kezdj hozzá vagy csak szeretnéd tökéletesíteni a tudásodat, akkor itt a helyed!
Bemutatásra kerül a kovászos pizzatészta elkészítése:
- autolizáslás
- dagasztás
- laminálás
- pihentetés
- bucizás
Majd a pizza sütése:
- sütők kezelése (a profi, nápolyi elektromos pizzakemence használata mellett bemutatásra kerül, hogyan tudjuk kihozni a maximumot az otthoni sütőnkből)
- tészta kivétele a kelesztő dobozból
- tészta nyújtása
- feltétek előkészítése
- feltétezés
- pizzalapátra vétel
- vetés
- sütés
- pihentetés
- szeletelés
Választható feltétek:
Alapok:
paradicsomos,
mascarpones
Sajtok:
mozzarella,
ricotta,
gorgonzola,
grana padano
Húsos feltétek:
prosciutto cotto,
salami picante,
tonhal
Egyéb feltétek:
grillezett cukkini,
grillezett hagyma,
csiperke gomba,
szarvasgomba krém,
rukkola,
friss bazsalikom
Ára: 23.500 Ft
Időpont: 2024. 09. 17. 16.30 óra (érkezés az esemény előtt 10 perccel)
A workshopot vezeti: Batta László (BBQ Mánia)
Maximum létszám: 10 fő (minimum 6 fő)
Rozmaring Stúdió - Kitchen & More