Miskolc 6.8°C
2025 November 12. - Szerda
Miskolc 6.8°C
2025 November 12. - Szerda

Négy borsodi étterem került be a Michelin Guide 2025-be – a rátkai Padi az év nyitása lett

2025.10.11.

A Michelin Guide 2025-ös gálája idén különleges sikert hozott Borsod-Abaúj-Zemplén megyének: négy helyi étterem is felkerült a nemzetközi kalauz térképére, köztük a rátkai Padi, amely elnyerte az „Opening of the Year” különdíjat is.

A Padi, Gerák Máté étterme, a Tokaji borvidék szívében működik, és rövid idő alatt vált az ország egyik legígéretesebb új gasztronómiai célpontjává. A Michelin díjazottjai közé azokat az éttermeket válogatják be, amelyek kiemelkedő minőséget és egyedi karaktert mutatnak már a nyitás utáni rövid időszakban is.

A Padi mellett három további borsodi étterem is Michelin-minősítést kapott:

a bodrogkeresztúri Dereszla Bisztró új ajánlott étteremként, míg az encsi Anyukám mondta és a mályinkai Iszkor megtartotta Bib Gourmand minősítését, amely a kiváló ár-érték arányú konyhákat ismeri el.

A gálán összesen 84 elismerést osztottak ki magyar éttermeknek és szállodáknak. A Platán Gourmet (Tata) és a Stand (Budapest) megtartotta két Michelin-csillagát, míg újra egycsillagos minősítést kapott többek között az esztergomi 42, a Babel, a Costes, a Salt, valamint az őriszentpéteri Pajta, amely emellett Zöld Csillagot is szerzett a fenntarthatóságért.

Túri Anikó, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára kiemelte: a turizmus a magyar gazdaság egyik fő hajtóereje, a nemzetközi vendégek pedig egyre inkább az autentikus, helyi élményeket keresik. Csendes Olivér, a Visit Hungary vezérigazgatója hozzátette: a magyar gasztronómia ma már komoly nemzetközi vonzerőt jelent – különösen a vidéki régiókban, ahol a helyi alapanyagok és borok összhangja adja az élmény esszenciáját.

Fotó: szallas.hu

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram